Verrassend Kennisfestival in Brandweermuseum

In het Brandweermuseum is donderdag 8 juni door de Midden-Groningse Uitdaging, Steunpunt Vrijwilligerswerk en het VrijwilligersCollege de tweede editie van het Kennisfestival georganiseerd. De bijzondere plek aan de Kleinemeersterstraat in Sappemeer bleek een uitstekende locatie voor het ludieke evenement, dat gericht is op het verbeteren van de lokale leefbaarheid. In een vrolijke, ontspannen sfeer zijn er tientallen contacten gelegd tussen de aanwezige ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Ludieke inloop

De bezoekers werden bij de inloop bijzonder onthaald. Ze kregen een regencape om en betraden onder een waterstraal uit een brandweerslang het terrein van het Brandweermuseum. Enkelen konden de nattigheid niet waarderen, maar de goede sfeer tussen de meer dan tachtig bezoekers was er niet minder om. Mede dankzij het bijzondere onthaal gingen de bezoekers spontaan met elkaar in gesprek.

Het programma begon om 16.30 uur met een welkomstwoord van wethouder Peter Verschuren tussen de antieke brandweerspullen. Voordat een sirene afging sprak hij over het belang van samenwerken, het thema van de middag. Vervolgens sprak een ‘deskundige’ over veiligheid, een droog humoristisch betoog dat eveneens onderbroken werd door een sirene, waarna de acteurs van Theatergroep Auth&Tiek als brandweer de aanwezigen uit het gebouw evacueerden.

Speeddaten

Buiten was er vervolgens een demonstratie brand blussen, die feilloos overging in een speeddate carrousel. Deze speeddate bracht de bezoekers willekeurig met elkaar in contact, wat vele en dikwijls ook verrassende verbindingen heeft opgeleverd. Zo gaat Martin van Iperen, directeur Kwartier Zorg & Welzijn, dit jaar nog tien jongeren van de NOVO aan een echte baan helpen. En Stichting Met Meer Cultuur uit Borgercompagnie heeft een match met het Busmuseum voor de inzet van oldtimer bussen bij een komend evenement.

Vervolgens was er volop gelegenheid om te netwerken en elkaar nader te spreken onder het genot van een lopend buffet. Voor belangstellenden was er een rondleiding door het bijzondere museum.

Bij het complimentenloket werden door de bezoekers vele tientallen lovende reacties over het event achtergelaten. ,,De kans is groot dat er volgend jaar weer een Kennisfestival komt’’, laat manager Irma van der Meij-de Haan van de Midden-Groningse Uitdaging in een reactie weten: ,,Ik heb er nu alweer zin in’’.

Scroll naar boven