Een simpel en ijzersterk concept

De formule van De Uitdaging is simpel en sterk. De Uitdaging heeft zich dan ook duidelijk bewezen en spreidt zich in razend tempo uit over heel Nederland.

De eerste Uitdaging in Nederland, de Arnhemse Uitdaging, werd in 1999 opgericht. Momenteel zijn er tientallen lokale Uitdagingen. De lokale Uitdagingen opereren als zelfstandige stichtingen binnen de Nederlandse Uitdaging, een coöperatie. De Nederlandse Uitdaging verbindt en ondersteunt de Lokale Uitdagingen.

Foto Irma naast logo

Samenwerking met toegevoegde waarde voor alle partijen

De Nederlandse Uitdaging en alle lokale Uitdagingen delen één missie: Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) stimuleren én organiseren om de leefkwaliteit van mensen te verbeteren. MBO dient daarbij te leiden tot toegevoegde waarde voor alle partijen. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Werkwijze

Simpel gezegd is de Midden-Groningse Uitdaging een bemiddelingsbureau tussen vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht in de vorm van creativiteit, extra handen, kennis en kunde.

Maatschappelijke organisaties kunnen hun hulpvraag indienen bij de Midden-Groningse Uitdaging. Als een ondersteuningsverzoek voldoet aan de spelregels wordt gekeken welke ondernemer kan worden uitgedaagd om de wensvraag te realiseren. Voor het vinden van een oplossing bij bijzondere uitdagingen wordt nadrukkelijk de Matchgroep betrokken.

Naast verzoeken van maatschappelijke organisaties krijgt de Midden-Groningse Uitdaging ook regelmatig aanbod binnen van bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid inhoud willen geven. Voor deze bedrijven zoekt de Midden-Groningse Uitdaging een passende ondersteuningsbehoefte bij een vrijwilligersorganisatie.

Gebruikte goederen worden aangeboden via de Spullenbank. Voor het aanbieden van kennis wordt gewerkt met een Kennisbank.

Pin It on Pinterest

Share This