Oprichting Midden-Groningse Uitdaging

Met de ondertekening van de statuten is op donderdag 4 juni 2015 in de Fraeylemaborg de Midden-Groningse Uitdaging van start gegaan.

Deze stichting, onder leiding van Irma van der Meij-de Haan, heeft als doel om vraag en aanbod van ondernemers en maatschappelijke organisaties bij elkaar te brengen en richt zich op de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.

Van der Meij-de Haan: ”We zijn een netwerkorganisatie dat bedrijven uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen om daarmee stichtingen en verenigingen in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde te ondersteunen. De Midden-Groningse Uitdaging bemiddelt bijvoorbeeld in vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht. ”Extra handjes, creativiteit, kennis en kunde,” aldus Van der Meij-de Haan. ”Ondernemingen moeten elkaar uitdagen en stimuleren om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties en hiermee het leefklimaat in onze drie gemeenten te verbeteren.”

Landelijk zijn er inmiddels 35 Uitdagingen actief. Directeur Gerda Geurtsen toonde zich verheugd over de enthousiaste reacties en de hoge opkomst van ondernemers en maatschappelijke organisaties. ”Dit belooft veel goeds. Hoe meer bedrijven zich aansluiten, des te meer verbindingen kunnen we tot stand brengen.”

Scroll naar boven