Opheffing Midden-Groningse Uitdaging

Stichting Midden-Groningse Uitdaging (MGU) stopt per 2023. Versterking van het bestuur van de MGU bleek de afgelopen jaren moeilijk, mede doordat het lastig was om persoonlijk contacten te leggen en te onderhouden. Daarnaast maakte manager Irma van der Meij-de Haan bekend haar functie neer te leggen. In goed overleg heeft het bestuur daarom besloten om de MGU per 1 januari 2023 op te heffen. Dit betekent dat na 7,5 jaar verbinden er een einde komt aan de MGU.

Irma van der Meij-de Haan is blij dat 2022 desondanks toch heeft geleid tot leuke contacten tussen ondernemers en vrijwilligersorganisaties. “We hebben nog tientallen verbindingen gelegd en vraag en aanbod met elkaar gematcht. Mensen leerden elkaar kennen of zagen elkaar na langere tijd weer terug. Waar we eerst begonnen met een digitale bijeenkomst, ontmoette men elkaar in mei in levende lijve bij het Kennisfestival.”

Voorbeelden matches

Van der Meij-de Haan licht een paar matches uit, waarbij ondernemers hun expertise inzetten. “Harryvan Interieur hielp VV HSC bij het ontwerpen en de materiaalkeuze voor de bovenbouw van hun bar. Fanfarecorps Hoogezand-Sappemeer kreeg een tweedehands keuken die tot gebruik staat opgeslagen bij Mondial Oostland verhuizingen en Veldkamp Elzinga Koster Notarissen hielp Stichting Super Dapper oprichten.”

Blijf verbinden

“Onze wens voor de toekomst is dat binnen het netwerk de onderlinge contacten in stand blijven. Zo kunnen ondernemers invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en behouden vrijwilligersorganisaties de zo gewenste ondersteuning.”

Scroll naar boven