De laatste uitdagende nieuwtjes

Lees je hieronder en op diverse social media

Blijf op de hoogte!

Volg je onze Uitdagende avonturen ook via Social Media?

Hieronder vind je de meest recente social media posts en onze blog en nieuwsberichten.
Zo houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Midden-Groningse Uitdaging. Heb je zelf wat leuks of inspirerends te melden… neem dan gerust contact met ons op.

Blog & nieuwsberichten

Recente berichten via Social Media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Ontbreekt het je aan kennis over LED-verlichting of zonnepanelen om zelf een keuze te kunnen maken hoe jouw (vrijwilligers)organisatie snel en eenvoudig energie kan besparen en/of opwekken? En dat dit wellicht mogelijk is zonder eigen investering én op een manier die past bij jouw gebouw en werkwijze? Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend met QLedz. Je leest meer over dit aanbod op nuvraagenaanbod.nl/22-00245-meet-match-digitaal-oplossingen-voor-energievragen. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Ontbreekt het je aan kennis over LED-verlichting of zonnepanelen om zelf een keuze te kunnen maken hoe jouw (vrijwilligers)organisatie snel en eenvoudig energie kan besparen en/of opwekken? En dat dit wellicht mogelijk is zonder eigen investering én op een manier die past bij jouw gebouw en werkwijze? Bespreek de mogelijkheden vrijblijvend met QLedz. Je leest meer over dit aanbod op https://nuvraagenaanbod.nl/22-00245-meet-match-digitaal-oplossingen-voor-energievragen.Image attachmentImage attachment

𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝗘𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲𝗺𝗮𝗿𝗸𝘁 𝗪𝗼𝗹𝗱𝘄𝗶𝗷𝗰𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗮.𝘀. 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝗮𝗹 𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗮𝗴𝗲𝗻𝗱𝗮 𝘀𝘁𝗮𝗮𝗻?
Van 11 tot 16 uur kun je daar terecht voor heel veel informatie rondom energie-/kostenbesparing. Welke subsidies zijn er, wie komt in aanmerking voor de energietoeslag, hoe energiezuinig is je huis, wat kan men zelf doen om te besparen op gas en elektriciteit?
Deze en andere vragen worden beantwoord op deze markt. Wat kun je verwachten:
- Energiecoaches
- De Voorzieningenwijzer
- Sociaal Team
- De Gemeentelijke Kredietbank
- Een huisscan
- Bespaartips
- Elektrische kookdemonstraties
- Energiequizen met leuke bespaarprijsjes
We zien je graag in Woldwijckcentrum, Pleiaden 21 in Hoogezand. De toegang is uiteraard kosteloos.
... Meer bekijkenMinder bekijken

Hoe gaat dat nou bij #KredietbankMiddenGroningen?
Merk jij dat je geldzaken je stress opleveren? Maar vind je het moeilijk om hulp te vragen? Weet dan dat we binnen 2 werkdagen na je aanmelding contact met je opnemen. En binnen 2 weken hebben we een afspraak.

Bij een aanmelding vragen wij alleen om je naam, geboortedatum en adres. Meld je direct aan door te mailen naar kredietbank@midden-groningen.nl of bel overdag met 0598- 37 37 99. Samen zorgen we voor rust in je geldzaken!
... Meer bekijkenMinder bekijken

2 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Heb je winkelstellingen staan die inmiddels overbodig zijn? Maak dan Stichting Speelgoedbank Amalia er blij mee. Meer informatie vind je op tinyurl.com/yxp7tx27. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Heb je winkelstellingen staan die inmiddels overbodig zijn? Maak dan Stichting Speelgoedbank Amalia er blij mee. Meer informatie vind je op https://tinyurl.com/yxp7tx27.
3 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Om regenwater (als dat weer eens valt) op te vangen zoekt de tuingroep van een wijk een regenton. Kun jij hen hieraan helpen? Reageren kan via tinyurl.com/2p94825a. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Om regenwater (als dat weer eens valt) op te vangen zoekt de tuingroep van een wijk een regenton. Kun jij hen hieraan helpen? Reageren kan via https://tinyurl.com/2p94825a.
4 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Geld besparen?
Wit u deze zomer geld besparen door uw huis energiezuinig te maken? Het Energieloket van de gemeente kan u helpen.

De gasprijzen zijn de afgelopen maanden enorm gestegen. Het is een reden voor veel mensen om extra vaart te maken met het energiezuinig maken van de eigen woning. Want zo kunnen de energielasten voor de komende winters worden beperkt. De gemeente wil u hierbij helpen met het Regionaal Energieloket. Dit loket is gratis voor inwoners en biedt onafhankelijke informatie. U kunt hier antwoord krijgen op vragen zoals: welke maatregel past het beste bij mijn woning? Zijn hier subsidies voor? En hoe vind ik een betrouwbaar bedrijf voor de uitvoering?

Het Regionaal Energieloket is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur, via telefoonnummer 088 - 525 4110 of e-mailadres vragen@regionaalenergieloket.nl
Zie voor meer informatie www.regionaalenergieloket.nl/midden-groningen
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

#KredietbankMiddenGroningen
Wist jij dat je in onze gemeente gratis mee kunt doen aan een training waarin je leert omgaan met geld? Klik op de link voor de agenda en geef je op! bit.ly/3aplBAj
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Per 1 juli vervalt het bezoekadres van de Midden-Groningse Uitdaging in Kolham. Contact is alleen mogelijk via www.middengroningseuitdaging.nl aangezien een eigen vervangende ruimte vooralsnog ontbreekt. De Midden-Groningse Uitdaging dankt Mondial Oostland Verhuizingen voor de zeven jaren op deze mooie locatie, met opslag- en kantoorruimte. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Per 1 juli vervalt het bezoekadres van de Midden-Groningse Uitdaging in Kolham. Contact is alleen mogelijk via www.middengroningseuitdaging.nl aangezien een eigen vervangende ruimte vooralsnog ontbreekt. De Midden-Groningse Uitdaging dankt Mondial Oostland Verhuizingen voor de zeven jaren op deze mooie locatie, met opslag- en kantoorruimte.
6 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen en Midden-Groningse Uitdaging kijken terug op een geslaagd Kennisfestival. Dankzij de inzet van alle deelnemers werd het een middag met verschillende mooie matches in Dorpshuis 't Mainschoar Kolham.

Kwartier Zorg & Welzijn Nederlandse Uitdaging
... Meer bekijkenMinder bekijken

Reageer op Facebook

De eerste afspraak staat gepland

7 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Over precies een week start het Kennisfestival. Dé plek waar je als vrijwilligersorganisatie jouw vraag persoonlijk kunt stellen. En waar je als ondernemer jouw maatschappelijke betrokkenheid vormgeeft. Er ook bij zijn? Meld je snel aan via is.gd/zwFOT3. ... Meer bekijkenMinder bekijken

Over precies een week start het Kennisfestival. Dé plek waar je als vrijwilligersorganisatie jouw vraag persoonlijk kunt stellen. En waar je als ondernemer jouw maatschappelijke betrokkenheid vormgeeft. Er ook bij zijn? Meld je snel aan via https://is.gd/zwFOT3.
7 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

𝗢𝗽 𝟮𝟰 𝗺𝗲𝗶 𝗲𝗶𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗞𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹!
Maatschappelijke organisaties moesten het 2 jaar zonder Kennisfestival doen. Maar dit jaar kan het weer! Het Kennisfestival staat voor samenkomen met ondernemers en andere maatschappelijke organisaties uit Midden-Groningen om 'zaken te regelen'. Onder het genot van een drankje en hapje krijg je als maatschappelijke organisatie de kans om oplossingen, middelen en 'handjes' te vinden voor prangende zaken. Gratis en voor niets!
Geef je snel op voor de 5e editie van het Kennisfestival. Dit jaar vindt het plaats in 't Mainschoar in Kolham op 24 mei van 16 tot 18.30 uur. Maatschappelijke organisaties kunnen zich opgeven via Julia Nijland, coördinator Vrijwilligerscentrale: j.nijland@kwartierzorgenwelzijn.nl.
... Meer bekijkenMinder bekijken

7 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Mei maand: Opa en Oma maand!
De gehele maand mei zijn ook opa's en oma's welkom bij Speelgoedbank Amalia

Logeren bij opa en oma is voor de kinderen altijd leuk en nu kunnen de opa's en oma's ook nog zorgen voor mooi speelgoed zodat het logeren extra fijn wordt. Zomaar omdat de kleinkinderen het verdienen.

In deze tijd met veel prijsverhogingen schiet het kopen van speelgoed er nog wel eens bij in. Er is hiervoor geen financiële ruimte meer. Vandaar dat Speelgoedbank Amalia deze speelgoed-actie heeft in de hele maand mei.

Dus grootouders, kom langs bij speelgoedbank Amalia en verras uw kleinkinderen tijdens hun bezoek, met 3 stuks mooi speelgoed.

U kunt de winkel bezoeken op elke woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.
... Meer bekijkenMinder bekijken

8 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Uitbetaling energietoeslag voor huishoudens met laag inkomen in april.
De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Het rijk heeft geld vrijgemaakt om mensen met een laag inkomen daarin tegemoet te komen. Alle huishoudens met een inkomen dat gelijk of lager is dan 125% van het toepasselijke sociaal minimum komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. De gemeente betaalt dat bedrag vanaf april uit.

Automatische uitbetaling voor inwoners met een bijstandsuitkering
Heeft u een uitkering van BWRI en woont u in de gemeente Midden-Groningen? Dan ontvangt u de energietoeslag in april automatisch op uw rekening. U hoeft hier verder niets voor te doen.

Schriftelijke aanvraag voor huishoudens zonder bijstandsuitkering
Alle andere huishoudens kunnen een schriftelijke aanvraag indienen bij BWRI als hun inkomen gelijk of lager is dan 125% van het toepasselijke sociaal minimum. Wilt u weten of u hier recht op heeft? Meer informatie over de voorwaarden en hoe u de toeslag aan kunt vragen vindt u op de website van BWRI (www.bwri.nl/energietoeslag)
... Meer bekijkenMinder bekijken

8 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Welke creatieveling (in spe) kan EHBO vereniging "Sappemeer" helpen?Wie kan een promo video maken !!!!
We zijn op zoek naar een goede amateur cameraman/vrouw die een leuke promovideo kan maken . We willen de video gebruiken om de vrijwilligers van onze vereniging te promoten voor evenementen . Op 21 mei houden we een grote oefening met veel vrijwilligers op het vliegveld Eelde en dat zou een uitgelezen kans zijn om mooie beelden te maken . Ook een mooie animatie is misschien een optie ...Dus ben jij filmmaker bijvoorbeeld een goede amateur of een filmmaker in opleiding of moet je een werkstuk maken voor school ik hoor het graag ... Of heb je andere ideeën ... UIteraard mag het allemaal niet teveel kosten en hebben we het graag op sponsorbasis ...
... Meer bekijkenMinder bekijken

Welke creatieveling (in spe) kan EHBO vereniging Sappemeer helpen?
8 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Mooie verbindingen tijdens een geslaagde Meet & Match met o.a. Cosis, Kwartier Zorg En Welzijn, Mondial Oostland Verhuizingen, Nedmag, Ontwerpburo RIK, VluchtelingenWerk Drenthe, Friesland & Groningen, Voedselpark Slochteren en Midden-Groningse Uitdaging. Nederlandse Uitdaging ... Meer bekijkenMinder bekijken

Mooie verbindingen tijdens een geslaagde Meet & Match met o.a. Cosis, Kwartier Zorg En Welzijn, Mondial Oostland Verhuizingen, Nedmag, Ontwerpburo RIK, VluchtelingenWerk Drenthe, Friesland & Groningen, Voedselpark Slochteren en Midden-Groningse Uitdaging. Nederlandse Uitdaging
8 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Week van het Geld
In de week van 28 maart tot 1 april is het de landelijke Week van het Geld. Vanuit de #KredietbankMiddenGroningen hebben we weer een aantal activiteiten gepland.

Zo geven we een gastles bij Rubicon, geven we alle leerlingen van groep 3 en 4 van alle basisscholen in de gemeente een werkboek en de docenten een voorleesboek, kunnen de leraren van de basisscholen hun klas opgeven voor gastlessen via Wijzer in Geldzaken, krijgen de leerlingen van het derde leerjaar van het Aletta Jacobs College gastlessen van DKJL (Discussiëren Kun Je Leren) en zijn er in de middags 2 dialoogsessies. Genoeg te doen dus!

Voor meer informatie over de landelijke activiteiten in de Week van het geld zie: bit.ly/3iSJVv7
... Meer bekijkenMinder bekijken

8 maanden geleden
Midden-Groningse Uitdaging

Alles wordt duurder en inwoners komen steeds moeilijker rond met hun geld. Daarom wordt er in het MAC in Muntendam de bijeenkomst ‘omgaan met geld’ gehouden.

Dit op maandagavond 28 maart van 19:00 – 21:00 door Eva Venema. Meld je aan vóór 27 maart via aanmeldenmac@gmail.com. Gratis toegang met kopje thee of koffie.
... Meer bekijkenMinder bekijken

Meer berichten laden...
Scroll naar top