Meet & Match digitaal: gebouwen verduurzamen

Het jaarlijkse Kennisfestival is vervallen. Echter, veel ondernemers willen toch graag hun steentje bijdragen aan de lokale samenleving, ook in deze tijd. Ze delen graag hun kennis, inzet en/of materialen met de maatschappelijke organisaties. Ter vervanging werken de Vrijwilligerscentrale en de Midden-Groningse Uitdaging samen om op een andere, leuke manier ondernemers uit te lichten en op deze wijze matches te kunnen maken.

In deze editie is Jeroen Post van Anders-Verwarmen aan het woord. Anders-Verwarmen staat voor een samenleving die minder afhankelijk is van fossiele grondstoffen. Voor een beter leefklimaat, nu en in de toekomst.

Als gastheer heeft Jeroen Post in juni 2019 bijgedragen aan het Kennisfestival op het terrein van Anders-Verwarmen. In de voorbereiding, maar ook tijdens het festival zelf: ’Door het beschikbaar stellen van een tent, tafels en stoelen konden we de gasten echt welkom heten en zich welkom laten voelen’.

Het aanbod van Anders-Verwarmen B.V.

Wil je meer weten over de verduurzaming van het gebouw van jouw organisatie? Anders-Verwarmen wil daarover graag meedenken en adviseren. Denk bijvoorbeeld aan het reduceren van het gasgebruik of zelfs het volledig gasloos maken van het gebouw. Anders-Verwarmen is goed op de hoogte welke subsidiemogelijkheden er zijn voor het verduurzamen van gebouwen.

Ook op andere gebieden heeft Anders-Verwarmen veel kennis en kunde want alle medewerkers hebben een eigen achtergrond wat betreft studie, werkervaring en vrijwilligersfuncties. In overleg is de showroom, grote vergaderzaal en/of een ruime buitenterrein beschikbaar.

Peter Molter van Cultuurwerkplaats BC47 in Borgercompagnie: ‘Na een eerste kennismaking op het Kennisfestival in 2019 met Anders-Verwarmen, Jeroen Post, hebben wij uitstekende afspraken gemaakt. Hij gaf royaal en deskundig advies, zonder dat ik me verplicht voelde om van hem af te nemen’.

Benieuwd of Anders Verwarmen iets kan betekenen voor jouw vrijwilligersorganisatie? Neem dan contact op, rechtstreeks met Anders Verwarmen of via de Midden-Groningse Uitdaging.

Over Anders-Verwarmen

Robert Poelman richt in 2015 Anders-Verwarmen op als hij ziet dat er veel vraag en onduidelijkheid bestaat over de mogelijkheden op het gebied van duurzame installatietechniek. In een aantal jaren tijd ontwikkelt hij Anders-Verwarmen van alleen pelletkachels naar een breder bedrijf voor duurzame installatietechnieken met warmtepompen en systemen. Vanwege de sterke groeimarkt kwam Jeroen Post in 2018 het team versterken.

Anders-Verwarmen staat voor een samenleving die minder afhankelijk is van fossiele grondstoffen. Voor een beter leefklimaat, nu en in de toekomst. Om dit te bereiken zet Anders-Verwarmen zich in op energie neutrale woning- en utiliteitsbouw en is actief bezig met duurzame energieoplossingen. Met installateurs, consumenten en woningbouwcorporaties werkt Anders-Verwarmen nauw samen door te adviseren over alle mogelijkheden van onder andere warmtepompen, waterontharders en pelletkachels.

Anders-Verwarmen is onderdeel van de Van Ginkel Groep en heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel. Jeroen Post vertelt: ‘Wij vinden dat we als bedrijf zowel een verantwoordelijkheid hebben naar onze klanten, leveranciers, werknemers en aandeelhouders, alsook verantwoordelijkheid dragen in onze samenleving. En dat woord zegt het al: we leven samen. Daar hoort die maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de samenleving bij. De Midden-Groningse Uitdaging vervult hierin een hele praktische rol: wie heeft hulp nodig en wie kan hulp bieden? Dan ontstaat er ‘samen’ en dat werkt altijd beter dan alleen. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Vanuit dat licht dragen wij dan ook de Midden-Groningse Uitdaging een warm hart toe en hebben we gekozen om hierbij betrokken te zijn.’

 

Scroll naar boven