Wethouder Drenth opent nieuw erf Trappers

Het vernieuwde erf van scoutinggroep De Trappers in Kropswolde is zaterdag 4 juni 2016 officieel in gebruik genomen door HS-wethouder Erik Drenth van Economische Zaken. De nieuwe erfinrichting met een plein van 440 vierkante meter en een verbeterde waterafvoer is tot stand gekomen dankzij de vrijwillige inzet van maar liefst 12 ondernemers, de  Midden-Groningse Uitdaging en leden van De Trappers.

Na een korte toespraak onthulde wethouder Drenth een banner met daarop de logo’s van de bedrijven die de nieuwe erfinrichting mogelijk hebben gemaakt. Hij prees de samenwerking tussen de verschillende partijen. ,,Sinds de Rijksbezuinigingen zeven jaar geleden, is er voor de gemeente geen geld meer om dergelijke mooie projecten te subsidiëren’’, aldus Drenth: ,,Het is prachtig dat als de overheid terugtreedt zulke projecten toch kunnen doorgaan dankzij initiatieven vanuit de samenleving zelf’’.

Het verzoek van De Trappers om hulp bij het vernieuwen van het erf kwam vorige zomer binnen bij de Midden-Groningse Uitdaging (MGU). Architect Karla Ubels uit Scharmer is ‘Oude Rot’ binnen de Matchgroep van de MGU en nam de uitdaging aan. Zij ging in eerste instantie te rade bij Renkema Grondwerken in Harkstede. Maar al snel bleek het project voor een onbezoldigde klus zo omvangrijk, dat er ook hulp werd gezocht bij andere aannemersbedrijven. Uiteindelijk hebben twaalf ondernemingen samengewerkt om de klus bij De Trappers te klaren.

Renkema Grondwerken en Hoveniersbedrijf Jonas Lindenhoff uit Sappemeer stelden stratenmakers beschikbaar. De Olthof Groep en Aannemersbedrijf R. Brondijk uit Sappemeer, Aannemersbedrijf Koen Meijer en Kijlstra Bestrating uit Veendam en wegenbouwbedrijf De Wilde uit Groningen leverden diverse partijen stenen, die door de vrijwilligersgroep van De Trappers zijn gesorteerd. Grond-, water- en wegenbouwbedrijf Lareco Nederland leverde 150 meter lengte aan opsluitbanden. De containers om de afvalstenen af te voeren zijn beschikbaar gesteld door Olthof.

Verbeterde afwatering
Voor een betere waterafvoer heeft Jonas Lindenhoff drie waterkolken geplaatst. Bij regen bleef er altijd veel water staan op het voorheen met sintels bestrooide terrein. ,,Dan werd het een modderbende’’, weet De Trappers-voorzitter Edwin Kiers. Nu wordt het water via een afvoersysteem weggevoerd, zodat ook het naastgelegen grasveld minder nat wordt. Dat maakt het terrein beter bruikbaar voor activiteiten als kamperen. ,,De afwatering is nu ideaal, hebben we inmiddels al gemerkt’’.

De Gebroeders Kalk uit Kolham heeft 25 kuub geel zand aangevoerd, beschikbaar gesteld door Roelof Zandwinning gevestigd in Den Ham. PPG Industries in Westerbroek heeft een bedrag beschikbaar gesteld, dat samen met een financiële bijdrage van NL.Doet is gebruikt om extra manuren aan stratenmakers in te kopen.

De oudere leden van De Trappers, de Plusscouts en de Explorers, hebben flink geholpen met de klus, bijvoorbeeld bij het slopen van de oude situatie, stenen slepen en zand kruien. Bijzondere vermelding verdient hierbij Ger Eggens, die belangrijke hand- en spandiensten heeft verricht, zoals bij het met zand uitvlakken van het uitgezette terrein.

Kiers is heel blij met het resultaat. ,,Als de Midden-Groningse Uitdaging ons niet had geholpen was het er nooit van gekomen. Karla Ubels hield de lijnen kort en zat er goed bovenop’’, aldus de scoutingvoorzitter. Voor Ubels was het qua coördinatie een complexe klus, waarin zij heel veel tijd heeft gestoken. Maar ook zij is erg tevreden. Ubels: ,,Het is mooi dat zoveel ondernemers bereid waren een bijdrage te leveren. Je ziet, dat als je met elkaar de handen uit de mouwen steekt, ook zo’n groot vrijwilligersproject te realiseren is.’’

WethDrentOpentPleinTrappers4Juni2016Klein

Wethouder Erik Drenth onthulde zaterdag 4 juni 2016 het bord met logo’s van de maatschappelijke betrokken ondernemers die het nieuwe plein van scoutinggroep De Trappers hebben helpen realiseren. Rechts scoutingvoorzitter Edwin Kiers die blij is met het eindresultaat.

Scroll naar boven