Bezoekers geven Kennisfestival een hoge 8,5

Het Kennisfestival op donderdag 2 juni bij Visser Vastgoed BV is door bezoekers beoordeeld met een hoge 8,5. Het thema netwerken leidde tot veel afspraken tussen maatschappelijke organisaties en ondernemers. Organisatoren de Midden Groningse Uitdaging en het Vrijwilligerscollege van Kwartier Zorg & Welzijn kijken terug op een succesvolle middag met maar liefst 80 deelnemers.

Met de aanwezigheid van drie wethouders en de burgemeester van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en twee wethouders van Slochteren lieten ook de gemeenten het belang van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen zien. De eerste match bood wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer aan in zijn openingswoord: “Hoe leg ik contact met Colleges van B en W?”, en grapte er achteraan: ”Hoe krijg je meer voor elkaar bij mij!”

College Tour
Het thema Kennismaken, delen en verdiepen liep als een rode draad door de hele middag. Tijdens het onderdeel College Tour voelde ‘Twan Huys’ drie doorgewinterde netwerkers aan de tand: Sieger Dijkstra van Economic Board, Henk Slagter van Kledingbank Maxima en Koos Galdermans van VV HSC. Hun belangrijkste boodschap: netwerken moet je vooral voor je lol doen. Je moet het leuk vinden om naar mensen te luisteren, nieuwsgierig zijn naar wat hen drijft en dat zelf ook willen delen. “Je zult zien’”, verzekerde Dijkstra het publiek: “Dat het op een gegeven moment iets gaat opleveren. En dat maakt het nóg leuker”.

Speeddate in donker
Na een korte pauze waarin de eerste contacten werden gelegd, konden de deelnemers op ludieke wijze verder met elkaar kennismaken tijdens de speeddate. Met een hoofdlampje op vertrokken de deelnemers naar een donkere ruimte. Acteurs van Theatergroep Auth&Thiek zorgden ervoor dat de deelnemers in willekeurige samenstellingen konden kennismaken. De ludieke aanpak werkte uitstekend en leverde niet alleen leuke gesprekken op maar ook verrassend veel resultaten. Zo gaat bijvoorbeeld een notaris de nieuwe Stichting Toverboom helpen met de oprichtingsakte, gaat de Zonnebloem de ZINN-bus lenen voor uitstapjes en gaat gemeentepersoneel speelgoed inzamelen voor Speelgoedbank Amalia.

Na de speeddate werd, onder het genot van een hapje en een drankje, gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid de kennismakingen te verdiepen en afspraken te maken. Bij vertrek werd de bezoekers gevraagd het event te beoordelen met een cijfer. Dat leverde een gemiddeld hoge 8,5 op. De organisatie kan terugzien op een geslaagde middag die herhaaldelijk de vraag ontlokte: “Volgend jaar weer?”

KennisfestivalBegroetingspad

Bij hun entree werden de bezoekers van het Kennisfestival enthousiast welkom geheten via een Begroetingspad. De kleurrijk uitgedoste acteurs van Theatergroep Auth&Thiek zorgden er voor dat iedereen met een grote glimlach binnenkwam.

KennisfestivalCollegTourMetTH

Netwerk-experts Henk Slagter (Kledingbank Maxima), Sieger Sijkstra (Economic Board Groningen) en Koos Galdermans (voorzitter voetbalvereniging HSC) worden door ‘Twan Huys’ uitgedaagd het publiek te vertellen over de kunst van het netwerken.

KennisfestivalOpNaarSpeeddateInDonker

De bezoekers van het Kennisfestival op weg naar de Speeddate Carrousel in het donker.

KennisfestivalPapierMetVanJippen-B

De kennismaking tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties leverde veel matches op.

 

 

Scroll naar boven