Woninginrichting voor nieuwkomers

Voor twee nieuwkomer families zoekt Humanitas Midden-Groningen spullen om de respectievelijke woningen in te richten. Een stellagekast, ronde eettafel, stoelen, prullenbakken, keukengerei, serviesgoed en engelenschilderijen passen uitstekend. Ook schoonmaakmiddelen en verfgerei komen goed van pas. Zelf legt Humanitas Midden-Groningen contact met Kledingbank Maxima, die zorgt voor het vervoer.

 

Humanitas

Humanitas is een grote landelijke vrijwilligersorganisatie. Het is een organisatie van mensen voor mensen, die het even niet in hun eentje redden. Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vormgeven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden welzijn, wonen en zorg.

 

Kledingbank Máxima

Bij Kledingbank Máxima (kortweg: Máxima) kunnen mensen met een laag inkomen uit de gemeenten Midden-Groningen, Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Oldambt, Veendam en Westerkwartier tweemaal per jaar gratis winkelen. Er is nieuwe en gebruikte kleding (als nieuw). Máxima is een modezaak met paskamers, alleen zonder kassa.

Scroll naar boven